Hem » Mocha éclairs

Mocha éclairs

Eclairs er aflange småkager fyldt med fløde, som serveres på de fine caféer i Paris. Her bager du dem selv og fylder dem med den lækreste mokkacreme – perfekt til eftermiddagskaffen!

Gammeldags mocha éclairs

Gammeldags mocha éclairs

5 from 1 vote
Recipe by gammeldagsopskrift.dk Course: Bagværk
Antal

4

portioner
Tillagningstid

1

hour 

30

minutes

Den bedste opskrift på gammeldags mocha éclairs fra gammeldagsopskrift.dk

Ingredienser

  • Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
  • 100 g smør eller margarine

  • 2 ½ dl vand

  • 2 dl hvedemel

  • 4 æg

  • Mokkacreme:
  • 6 æggeblommer

  • 5 spsk sukker

  • 3 spsk majsmel

  • 2 – 2 ½ dl mælk

  • 1 dl stærkt brygget kaffe

  • 1 – 2 dl tyk fløde

  • Glasur:
  • 2 dl florsukker

  • 1 ½ spsk stærk kaffe

Fremgangsmåde

  • Smelt fedtstoffet sammen med vandet i en gryde. Tilsæt melet, og rør kraftigt rundt, indtil dejen er blank og slipper kanten af formen.
  • Tag gryden af varmen, og tilsæt æggene, et ad gangen. Rør kraftigt rundt mellem hvert æg.
  • Vend dejen ud på bagepapir i ca. 10 cm lange stykker. Bages ved 200 °C i ca. 20 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist.
  • Pisk æggeblommer og sukker, til det er let og luftigt. Hæld dejen i en tykbundet gryde, og tilsæt maizena, mælk og kaffe.
  • Varm mokkacremen op ved svag varme under konstant omrøring. Lad fløden simre i 3 minutter. Fløden må ikke koge.
  • Lad cremen køle af. Sæt gryden i koldt vand og rør rundt i fløden, så den køler hurtigere af.
  • Pisk fløden, og vend den forsigtigt i den kolde fløde.
  • Skær en snit langs kanten af kiksene og fyld dem med ruskindscremen. Bland flormelis og kaffe sammen og fordel det over kagerne. Lad glasuren sætte sig.

Tip til opskriften

  • Det er vigtigt, at du ikke åbner ovndøren i de første 15 minutter af bagningen.
  • Drikkeforslag: Stærk kaffe eller en dessertvin.
  • Forslag til servering: Til eftermiddagsbuffeten eller som dessert.