Hem » Gravad laks

Gravad laks

Laks er langt den mest populære festfisk. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, men en af de enkleste og mest velsmagende er at stege den.

Gammeldags gravad laks

Gammeldags gravad laks

5 from 1 vote
Recipe by gammeldagsopskrift.dk Course: Fisk og skaldyr
Antal

4

portioner
Tillagningstid

2

minutes

Den bedste opskrift på gammeldags gravad laks fra gammeldagsopskrift.dk

Ingredienser

  • Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
  • 800 g frisk laks, helst medium

  • ½ spsk hele hvide peberkorn

  • 3 spsk salt

  • 3 spsk sukker

  • 1 bundt dild

Fremgangsmåde

  • Rens og fileter laksen. Skyl det hurtigt og tør det.
  • Knus de hvide peberkorn, og bland dem med salt og sukker.
  • Drys halvdelen af blandingen over den ene halvdel af laksen og læg et tykt lag hakket.
  • Drys resten af krydderiblandingen på den anden laksemasse, og læg den oven på dild, så den tykke side ligger mod den tynde side.
  • Læg laksen i en tyk plastikpose og luk den godt. Vend laksen efter halvdelen af tilberedningstiden. Laksen vil være godt gennemhærdet efter to dage.
  • Skrab krydderierne af, og skær den færdige gravlax i tynde skiver på langs eller i et par cm tykke skiver på tværs.

Tip til opskriften

  • Det er muligt at bruge frossen laks til gravning. Lad den tø op, inden den fileteres. Det er nemmere at fjerne benene i laksen med en tang.
  • Drikkeforslag: Tør vin eller kold øl.
  • Forslag til servering: Färsk dill, citronklyftor, gravlaxsås, kokt eller stuvad potatis

Flere juleopskrifter