Laks er langt den mest populære festfisk. Den kan tilberedes på mange forskellige måder, men en af de enkleste og mest velsmagende er at stege den.
Gammeldags gravad laks
Antal
4
portionerTillagningstid
2
minutesDen bedste opskrift på gammeldags gravad laks fra gammeldagsopskrift.dk
Ingredienser
- Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
800 g frisk laks, helst medium
½ spsk hele hvide peberkorn
3 spsk salt
3 spsk sukker
1 bundt dild
Fremgangsmåde
- Rens og fileter laksen. Skyl det hurtigt og tør det.
- Knus de hvide peberkorn, og bland dem med salt og sukker.
- Drys halvdelen af blandingen over den ene halvdel af laksen og læg et tykt lag hakket.
- Drys resten af krydderiblandingen på den anden laksemasse, og læg den oven på dild, så den tykke side ligger mod den tynde side.
- Læg laksen i en tyk plastikpose og luk den godt. Vend laksen efter halvdelen af tilberedningstiden. Laksen vil være godt gennemhærdet efter to dage.
- Skrab krydderierne af, og skær den færdige gravlax i tynde skiver på langs eller i et par cm tykke skiver på tværs.
Tip til opskriften
- Det er muligt at bruge frossen laks til gravning. Lad den tø op, inden den fileteres. Det er nemmere at fjerne benene i laksen med en tang.
- Drikkeforslag: Tør vin eller kold øl.
- Forslag til servering: Färsk dill, citronklyftor, gravlaxsås, kokt eller stuvad potatis