Hem » Hjemmelavet sild

Hjemmelavet sild

Hjemmelavet kryddersild har sin retmæssige plads på smørrebrødsbordet til påske, midsommer og jul, men den er næsten bedst alene om aftenen, ledsaget af en skive groft brød og måske en snaps!

Gammeldags hjemmelavet sild

Gammeldags hjemmelavet sild

5 from 1 vote
Recipe by gammeldagsopskrift.dk Course: Fisk og skaldyr
Antal

1

glaskrukke
Tillagningstid

30

minutes
At stå op

3

dage

Den bedste opskrift på gammeldags hjemmelavet sild fra gammeldagsopskrift.dk

Ingredienser

  • Dette er, hvad du skal bruge til 1 glas med sild:
  • ca. 2 kg sild eller syltede sild

  • 6 dl vand

  • 2 dl eddikesprit (12%)

  • Krydderiblanding:
  • 1 dl salt

  • 3 dl granuleret sukker

  • 6 laurbærblade

  • 2 spsk malet hvid peber

  • 2 spsk sort peber

  • 2 spiseskefulde malet allehånde

  • 2 spsk nelliker

  • 1 gulerod

Fremgangsmåde

  • Rens og skyl silden. Du kan lade rygraden sidde på plads.
  • Bland vand og eddike i en skål og tilsæt silden. Dæk skålen til, og lad den stå køligt i ca. 12 timer.
  • Tag silden ud og dræn den. Hæld eddiken fra.
  • Bland alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen. Skær guleroden i fine skiver.
  • Bland krydderiblanding, gulerodsskiver og sild i en gryde eller et glas. Det nederste og øverste lag skal bestå af krydderiblandingen.
  • Placer et fad oven på gryden eller glasset. Lad silden stå på køl (+8°C – +10°C) i 24 timer og derefter i køleskabet i 4 dage.

Tip til opskriften

  • Indlægningen er bedst, når du bruger det fede efterårsflæsk. Den krydrede sild holder sig ca. 1 måned i køleskabet.
  • Drikkeforslag: Øl og hvorfor ikke en lille snaps?

Flere juleopskrifter