Hem » Gammeldags Kanelsnegle

Gammeldags Kanelsnegle

Hvem kan modstå friskbagte, duftende gammeldags kanelsnegle til eftermiddagskaffen? Lav en stor portion og frys den ned, så har du altid friskbagte småkager derhjemme.

Gammeldags Kanelsnegle

Gammeldags Kanelsnegle

5 from 1 vote
Recipe by gammeldagsopskrift.dk Course: Bagværk
Antal

20

st
Forberedelsestid

1

hour 

35

minutes

Den bedste opskrift på Gammeldags Kanelsnegle fra gammeldagsopskrift.dk

Ingredienser

  • Det er det, du skal bruge til 20 boller:
  • 50 g smør eller margarine

  • 2 dl mælk

  • 25 g gær

  • ½ dl strøsukker

  • 1 knivspids salt

  • ca. 6 – 7 dl hvedemel

  • 20 papirforme

  • Fyldning:
  • 3 spsk smør eller margarine

  • 3 spsk sukker

  • 1 ½ tsk kanel

  • Pensling:
  • 1 æg

  • perlesukker

Fremgangsmåde

  • Smelt fedtstoffet i en skål eller en gryde af rustfrit stål. Tilsæt mælken, og lad dejen få en fingervarm temperatur på ca. 37 °C.
  • Smuldr gæren ned i dejskålen. Hæld dejvæsken over gæren, og rør rundt for at opløse gæren.
  • Tilsæt sukker, salt og 4 ½ dl af hvedemelet. Arbejd dejen til den er glat, og tilsæt mere mel, indtil dejen løsner sig fra skålen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 10 minutter under en bageplade. Læg papirformene på en bageplade.
  • Tag dejen ud på en melet bageplade og bearbejd den, indtil den er glat. Del den i 2 dele, og rul hver del ud til et rektangel. Rør fyldet sammen. Læg halvdelen af fyldet på hvert stykke.
  • Rul dejen til en rulle. Skær hver rulle i 10 lige store stykker, og læg dem i papirformene. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med perlesukker. Bages ved 250 °C i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et bagepapir.

Tip til opskriften

  • Det er muligt at erstatte en fjerdedel af hvedemelet med grahamsmel.
  • Drikkeforslag: Kaffe, mælk eller varm chokolade.