Gammeldags Kanelsnegle

Hvem kan modstå friskbagte, duftende gammeldags kanelsnegle til eftermiddagskaffen? Lav en stor portion og frys den ned, så har du altid friskbagte småkager derhjemme.

Gammeldags Kanelsnegle

Gammeldags Kanelsnegle

5 from 1 vote
Recipe by gammeldagsopskrift.dk Course: Bagværk
Antal

20

st
Forberedelsestid

1

hour 

35

minutes

Den bedste opskrift på Gammeldags Kanelsnegle fra gammeldagsopskrift.dk

Ingredienser

  • Det er det, du skal bruge til 20 boller:
  • 50 g smør eller margarine

  • 2 dl mælk

  • 25 g gær

  • ½ dl strøsukker

  • 1 knivspids salt

  • ca. 6 – 7 dl hvedemel

  • 20 papirforme

  • Fyldning:
  • 3 spsk smør eller margarine

  • 3 spsk sukker

  • 1 ½ tsk kanel

  • Pensling:
  • 1 æg

  • perlesukker

Fremgangsmåde

  • Smelt fedtstoffet i en skål eller en gryde af rustfrit stål. Tilsæt mælken, og lad dejen få en fingervarm temperatur på ca. 37 °C.
  • Smuldr gæren ned i dejskålen. Hæld dejvæsken over gæren, og rør rundt for at opløse gæren.
  • Tilsæt sukker, salt og 4 ½ dl af hvedemelet. Arbejd dejen til den er glat, og tilsæt mere mel, indtil dejen løsner sig fra skålen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 10 minutter under en bageplade. Læg papirformene på en bageplade.
  • Tag dejen ud på en melet bageplade og bearbejd den, indtil den er glat. Del den i 2 dele, og rul hver del ud til et rektangel. Rør fyldet sammen. Læg halvdelen af fyldet på hvert stykke.
  • Rul dejen til en rulle. Skær hver rulle i 10 lige store stykker, og læg dem i papirformene. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med perlesukker. Bages ved 250 °C i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et bagepapir.

Tip til opskriften

  • Det er muligt at erstatte en fjerdedel af hvedemelet med grahamsmel.
  • Drikkeforslag: Kaffe, mælk eller varm chokolade.