Hvem kan modstå friskbagte, duftende gammeldags kanelsnegle til eftermiddagskaffen? Lav en stor portion og frys den ned, så har du altid friskbagte småkager derhjemme.
Gammeldags Kanelsnegle
Antal
20
stForberedelsestid
1
hour35
minutesDen bedste opskrift på Gammeldags Kanelsnegle fra gammeldagsopskrift.dk
Ingredienser
- Det er det, du skal bruge til 20 boller:
50 g smør eller margarine
2 dl mælk
25 g gær
½ dl strøsukker
1 knivspids salt
ca. 6 – 7 dl hvedemel
20 papirforme
- Fyldning:
3 spsk smør eller margarine
3 spsk sukker
1 ½ tsk kanel
- Pensling:
1 æg
perlesukker
Fremgangsmåde
- Smelt fedtstoffet i en skål eller en gryde af rustfrit stål. Tilsæt mælken, og lad dejen få en fingervarm temperatur på ca. 37 °C.
- Smuldr gæren ned i dejskålen. Hæld dejvæsken over gæren, og rør rundt for at opløse gæren.
- Tilsæt sukker, salt og 4 ½ dl af hvedemelet. Arbejd dejen til den er glat, og tilsæt mere mel, indtil dejen løsner sig fra skålen.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 10 minutter under en bageplade. Læg papirformene på en bageplade.
- Tag dejen ud på en melet bageplade og bearbejd den, indtil den er glat. Del den i 2 dele, og rul hver del ud til et rektangel. Rør fyldet sammen. Læg halvdelen af fyldet på hvert stykke.
- Rul dejen til en rulle. Skær hver rulle i 10 lige store stykker, og læg dem i papirformene. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys dem med perlesukker. Bages ved 250 °C i ca. 6-8 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et bagepapir.
Tip til opskriften
- Det er muligt at erstatte en fjerdedel af hvedemelet med grahamsmel.
- Drikkeforslag: Kaffe, mælk eller varm chokolade.