Kyllingesalat er både hurtig og nem at tilberede. En spændende sauce af chutney, sennep og mayonnaise giver et ekstra smagsindtryk, der gør en simpel kyllingesalat til en festlig ret.
Gammeldags kyllingesalat
Antal
4
portionerForberedelsestid
20
minutesDen bedste opskrift på gammeldags kyllingesalat fra gammeldagsopskrift.dk
Ingredienser
- Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
1 stort hoved af grøn salat
1 dåse med hele svampe eller 200 g friske
1 lille agurk, ca. 300 g
4 tomater
50 g valnøddekerner
1 grillet eller stegt kylling
karse eller persille
- Salatdressing:
3 spsk mayonnaise
1 spiseskefuld sennepspulver
2 spsk chutney
4 – 6 spsk creme fraiche
salt og hvid peber
Fremgangsmåde
- Skyl salaten grundigt. Dræn det og skær bladene i mindre stykker. Dræn saften fra dåsen eller skyl de friske svampe og skær dem i halve. Skyl agurk og tomater. Skær agurken i stykker og tomaterne i kileformede stykker. Hak valnøddekernerne eller hak dem groft.
- Skær kyllingekødet i lige store stykker.
- Bland alle ingredienserne i en skål. Pynt med karse eller persille.
- Bland mayonnaise og sennepspulver. Tilsæt chutney, og bland creme fraiche i. Smag evt. til med salt og hvid peber. Servér saucen separat sammen med salaten.
Tip til opskriften
- Opbevar rester af kylling i fryseren. Den er god at bruge, når du laver kyllingesalat.
- Drikkeforslag: Hvid- eller rosévin.
- Forslag til servering: Brød, der opvarmes i ovnen.