Gammeldags lemon curd er med rette en favorit hos mange. Den er velsmagende og frisk i smagen og ser lækker ud, hvilket altid betyder glade gæster!
Gammeldags lemon curd
Antal
4
portionerForberedelsestid
1
hour30
minutesDen bedste opskrift på Gammeldags lemon curd fra gammeldagsopskrift.dk
Ingredienser
- Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
4 ark gelatine
vand
2 æg
¾ dl sukker
presset saft af 1 citron
revet skal af ½ citron
3 dl piskefløde
tynde stykker af skræl af ½ citron
Fremgangsmåde
- æg gelatinebladene i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Adskil æggeblomme og æggehvide fra hinanden, gem æggehviden. Pisk æggeblommer og sukker, til de er hvide og luftige. Bland citronsaft og revet skal i æggemassen.
- Pres gelatinebladene ud, og smelt dem ved svag varme. Hæld den smeltede gelatine i æggeblandingen under omrøring. Pisk fløden, og rør den i æggemassen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen. Hæld fromagen op i fire skåle og stil dem i køleskabet, så de kan sætte sig.
- Skær citronskallen i tynde strimler. Pynt med en klat fløde og et par citronstrimler.
Tip til opskriften
- Erstat citronen med saften og den revet skal fra 1 appelsin. Tilsæt lidt likør efter smag.
- Drikkeforslag: Sød dessertvin.
- Forslag til servering: Piskefløde og fintsnittet citronskal.