Eclairs er aflange småkager fyldt med fløde, som serveres på de fine caféer i Paris. Her bager du dem selv og fylder dem med den lækreste mokkacreme – perfekt til eftermiddagskaffen!
Gammeldags mocha éclairs
Antal
4
portionerTillagningstid
1
hour30
minutesDen bedste opskrift på gammeldags mocha éclairs fra gammeldagsopskrift.dk
Ingredienser
- Dette er, hvad du skal bruge til 4 portioner:
100 g smør eller margarine
2 ½ dl vand
2 dl hvedemel
4 æg
- Mokkacreme:
6 æggeblommer
5 spsk sukker
3 spsk majsmel
2 – 2 ½ dl mælk
1 dl stærkt brygget kaffe
1 – 2 dl tyk fløde
- Glasur:
2 dl florsukker
1 ½ spsk stærk kaffe
Fremgangsmåde
- Smelt fedtstoffet sammen med vandet i en gryde. Tilsæt melet, og rør kraftigt rundt, indtil dejen er blank og slipper kanten af formen.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt æggene, et ad gangen. Rør kraftigt rundt mellem hvert æg.
- Vend dejen ud på bagepapir i ca. 10 cm lange stykker. Bages ved 200 °C i ca. 20 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist.
- Pisk æggeblommer og sukker, til det er let og luftigt. Hæld dejen i en tykbundet gryde, og tilsæt maizena, mælk og kaffe.
- Varm mokkacremen op ved svag varme under konstant omrøring. Lad fløden simre i 3 minutter. Fløden må ikke koge.
- Lad cremen køle af. Sæt gryden i koldt vand og rør rundt i fløden, så den køler hurtigere af.
- Pisk fløden, og vend den forsigtigt i den kolde fløde.
- Skær en snit langs kanten af kiksene og fyld dem med ruskindscremen. Bland flormelis og kaffe sammen og fordel det over kagerne. Lad glasuren sætte sig.
Tip til opskriften
- Det er vigtigt, at du ikke åbner ovndøren i de første 15 minutter af bagningen.
- Drikkeforslag: Stærk kaffe eller en dessertvin.
- Forslag til servering: Til eftermiddagsbuffeten eller som dessert.